jueves, 29 de diciembre de 2011

1ª VISITA A LA SERRA


El passat dia 13 de desembre, la Codolla va realitzar la primera visita a la serra d'Agullent per a grups organitzats.
En aquest cas, es tractava d'un grup de l'associació "Friends of Avinença", un col·lectiu integrat per persones jubilades, principalment d'origen britànic residents a la Marina i que estan molt interessats en la conservació del territori. En total participaren 35 persones en l'activitat. Amb ells varem fer una excursió d'unes dos hores de durada per a que conegueren la Serra d'Agullent i després participaren en una reforestació, on es plantaren uns 120 arbres de 9 espècies diferents d'arbres i arbustos, a la part baixa de la serra. A migdia dinarem a l'Ermita de Sant Vicent, i de vesprada recorreguerem els principals monuments del poble acompanyats de Ramon Haro.

CONCURS DE DIBUIX


CONCURS DE DIBUIX I REDACCIÓ

BASES DE PARTICIPACIÓ



1. L’Associació de Voluntariat Ambiental “La Codolla”, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Agullent, convoca un concurs de dibuix i redacció amb l’objectiu de fomentar el coneixement i l’estima per la serra d’Agullent per part dels escolars del poble.

2. En aquest concurs podran participar tots els xiquets i xiquetes residents a Agullent.

3. S’estableixen 9 categories de participants:

· Xiquets i xiquetes de cada curs d’infantil (3).

· Els xiquets i xiquetes de cadascun dels cursos de primària (6).

4. Els xiquets i xiquetes d’infantil i dels cursos de primer, segon i tercer de primària podran participar en el concurs de dibuix.

5. Els xiquets i xiquetes dels cursos de quart, cinqué i sisé de primària podran participar en el concurs de redacció.

6. Els participants en el concurs de dibuix hauran de presentar un treball, en el qual mostren la imatge de com els agradaria que fora la serra d’Agullent.

7. Els participants en el concurs de dibuix podran utilitzar qualsevol tècnica per a fer el seu treball . Hauran de presentar el dibuix en un full tamany A-4.

8. El dibuix anirà dintre d’un sobre en el qual només figurarà el curs que realitza el participant. Dins d’aquest sobre s’haurà d’incloure un altre sobre en el qual deurà de figurar en un paper el nom complet del participant, telèfon i el curs que està realitzant.

9. Els participants en el concurs de redacció hauran de presentar un treball, en el qual mostren a través d’una redacció com els agradaria que fora la serra d’Agullent.

10. Els participants en el concurs de redacció hauran de presentar el seu treball escrit amb lletra llegible en un full tamany A-4, amb una extensió màxima de dos planes. Es recomana presentar els treballs en valencià.

11. La redacció anirà dintre d’un sobre en el qual només figurarà el curs que realitza el participant. Dins d’aquest sobre s’haurà d’incloure un altre sobre en el qual deurà de figurar en un paper el nom complet del participant, telèfon i el curs que està realitzant.

12. En cadascuna de les 9 categories el guanyador o guanyadora rebrà un premi consistent en material educatiu i lúdic.

13. Hi haurà un jurat per decidir els guanyadors compost, com a mínim, per membres de l’Associació La Codolla i l’Ajuntament d’Agullent.

14. Els treballs s’hauran de portar a la Casa de la Cultura d’Agullent, on s’arreplegaran per a ser estudiats pel jurat.

15. El termini màxim de presentació dels treballs será el 20 de gener de 2012.

16. Els premis es lliuraran en data i lloc que s’anunciaran pròximament.

TALLER DE BOLES DE ARGILA





El passat dia 17 de desembre, la Codolla va realitzar, dintre del programa d'actes que va organitzar l'ajuntament per cloure l'any dels boscos, un taller per als xiquets i xiquetes del poble, per ensenyar-los a plantar llavors.
Es varen fer dos activitats, una la plantació directa de llavors de diverses espècies autòctones en safates forestals, i la segona la preparació de boles d'argila amb llavors seguint el mètode Fukuoka (Nendo-dango).
Participaren els xiquets dels dissabtes divertits i altres que, acompanyats dels pares i mares, vullgueren aprendre i col·laborar en la recuperació de la serra d'Agullent.